logo doorzichtig

 

Onderwijscommissie: activiteiten


Activiteiten OC-NVDG - April 2017  


Activiteiten OC-NVDG De Onderwijscommissie (OC) van de NVDG is verantwoordelijk voor de opleiding tot donorarts KNMG en (mede) organiseert nascholingen binnen de donorgeneeskunde.
 
In mei 2014 is het Profiel Donorgeneeskunde erkend door het CGS (College Geneeskundig Specialismen). Hiervoor is het scholingsprogramma door de OC samen met de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH) en de opleiders van alle organisaties ontwikkeld. Het scholingsprogramma is in maart 2016 van start gegaan. Medio 2016 zijn de eerste profielartsen geregistreerd in het specialisten register als donorarts KNMG.
 
De inschrijving voor het scholingsprogramma is inmiddels gesloten. Uiteindelijk zal het scholingsprogramma eind 2017 worden afgerond. De OC is verder aan het werken aan een curriculum voor de 2-jarige profielopleiding. Iedereen die hier aan bij wil dragen kan hiervoor een mail sturen naar contact.nvdg@gmail.com.
 
Verder is de OC-NVDG vertegenwoordigd in andere opleidingsgremia zoals het Onderwijs Concilium van de KAMG (Koepel Arts Maatschappij en Gezondheid), waarin de overkoepelende onderwerpen die alle profielen van Arts Maatschappij en Gezondheid aangaan, worden besproken.
 

Voor leden en reglement: zie menu